Vacanță la munte!
 
La Resort Carpatia - Pensiunea Ciprian 4* 

Pe Argeş în jos, Pe un mal frumos... Pentru cei care caută momente de relaxare, pentru liniștea și calmitatea munților, foșnetul frunzelor și șuieratul vântului... Resort Carpatia - Pensiunea Ciprian 4* te așteaptă să petreci 5 zile în Rezervația Naturală Valea Vâlsanului, între Curtea de Argeș și Transfăgărășan.

850 lei / sejur / persoană
Dacă te-am convins, REZERVĂ ACUM!

Alege cea mai bună ofertă

*În cel mai scurt timp un consultant de turism te va contacta pentru mai multe detalii!

Vacanță liniștită și în siguranță în Rezervația Naturală Valea Valsanului – Brădet (4 nopți/5 zile, plecari duminica) pentru întreaga familie!

Descoperă drumețiile, potecile montane. Trăiește momente de liniște sufletească la mănăstiri și schituri. Află legendele și poveștile locurilor.

Sejururi de 4 nopți/ 5 zile
Plecari Duminica

Cazare
Cameră dublă/ Single cu baie proprie

Transport
Autocar/ microbuz 
  (în funcție de numărul de turiști)

Masă
Demipensiune (mic dejun și cină)

CE POȚI VEDEA?


Vă invităm în fiecare Duminică să vizitați o zonă încărcată de povești nespuse. Acest pachet include transportul din București și retur, 4 nopți de cazare cu demipensiune, vizite la obiective turistice și religioase și o excursie în zona cu masini 4x4.

MISTICISM și SPIRITUALITATE la Corbii de Piatră

Mănăstirea Corbii de Piatră este învăluită în mister și legendă. Este ca și cum ai face o călătorie înapoi în timp pentru a afla secrete nedeslușite încă ale spectaculosului lăcaș de cult. 
  • citește mai mult

    Dacă ajungi la mănăstire la apusul soarelui, felul în care ultimele raze luminează stânca spectaculoasă face să pară că totul este încremenit în timp iar energia cu care te încarci este extraordinară. Mai mult decât atât, deasupra intrării în biserică se află arcul caracteristic prezenței unui vortex energetic.


    Se spune despre Mănăstirea Corbii de Piatră că face parte dintr-un puternic triunghi energetic (Nămăiești - Corbii de Piatră – Cetățuia Negru Vodă), având în centrul lui, nu întâmplător, orașul Câmpulung, prima capitală a Țarii Românești. Bisericuța de lemn adăpostește cea mai veche pictură murală din țară și are două altare, unul dintre ele fiind dedicat Zeiței Mamă. Ea a fost atât loc de meditație și învățătură, apoi templu folosit de daci pentru a venera puterea zeului Zamolxis și pentru a-i aduce ofrande.


    Legendele născute în jurul stăncii impunătoare sunt numeroase și primele dintre ele amintesc de o eră a uriașilor care ar fi trăit în aceste locuri înainte de Potop. Se spune că Dumnezeu i-a pedepsit pe uriași pentru păcatele lor și i-a șters de pe fața pământului, lăsând numai unul singur pietrificat pentru a le aduce aminte oamenilor de trecut și de existența lor.

Dacă te-am convins, REZERVĂ ACUM!

Cuibul pitoresc VALEA VÂLSANULUI

Valea Vâlsanului este un loc unde natura oferă un spectacol uimitor celor care poposesc pe meleaguri argeșene, un loc ce te trimite cu gândul la pitorescul tablourilor lui Grigorescu: ape ce străbat poieni și luminișuri, se varsă printre stânci mărginite de păduri seculare. 
  • citește mai mult

    Este un loc ideal atât pentru cei care doresc să facă drumeții, plimbări cu bicicleta, cât și pentru cei care vor să facă tratament cu ape minerale tămăduitoare.

    Valea Vâlsanului a devenit arie protejată în anul 1994, adăpostind peste 300 de specii de plante și animale. Cea mai importantă dintre speciile protejate este peștele de numai 12 centimetri, unic în lume, cunoscut popular sub numele de asprete. Este o specie fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani,ce trăiește pe fundul apelor de munte, pe sub pietrele mari, acolo unde curentul este puternic.

    Rezervația naturală cuprinde cuprinde 5 arii importante. Prima dintre ele este Zoruleasa, areal în care se regăsesc plante, arbori şi animale pentru care se conservă mediul propice dezvoltării. A doua secţiune din rezervaţie este zona Vâlsanului, unde se află aspretele, iar al treilea sector îl reprezintă Cheile Vâlsanului, care se întinde pe o distanţă de 7,5 km, începând din punctul numit „bariera". Mai există zona izvoarelor sulfuroase, două dintre ele fiind cunoscute sub denumirea de Puturosul şi Putina, şi zona exceptată de la păşunat, care se suprapune cu Zoruleasa. În păşunile de pe Valea Vâlsanului cresc câteva plante specifice acestui colţ geografic, precum garofiţa-de-munte și crucea-voinicului. Pe lângă pădurile de răşinoase şi fag mai cresc jnepeni, ienupăr şi mirt.  Printre speciile de mamifere care se găsesc în zona protejată sunt cerbul, capra neagră, pisica sălbatică, mistreţul şi viezurele.


    Decorul natural este completat de calitățile apelor tămăduitoare, făcând astfel din zonă un centru de terapie pentru trup și suflet.

Dacă te-am convins, REZERVĂ ACUM!

Orașul subteran de la OCNELE MARI

Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari este locul ideal unde poți petrece momente memorabile alături de familie și prieteni, dar te și poți bucura de beneficiile multiple aduse organismului. Salina Ocnele mari este unul dintre cele mai mari orașe subterane din România, complexul întinzându-se pe o suprafață de circa 20 000 de hectare.
  • citește mai mult

    Salina Ocnele Mari, este una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră, exploatarea sării făcându-se aici încă de pe vremea dacilor. Vechiul traseu minier a fost însă închis și în prezent se poate vizita noul traseu turistic la peste 100 metri adâncime, care cuprinde o zona culturală, una sportivă, zona de joacă pentru copii, o biserică și un restaurant.

    Cele mai importante beneficii ale salinei sunt bineînțeles cele terapeutice. Aerosolii salini pătrund în organism în mod natural pe nas, pe gură și prin piele, fiind benefici pentru afecțiuni respiratorii, alergii, nevroze, stări de oboseală cronică.

    Cea mai spectaculoasă atracție a salinei este Biserica cu hramul “Sfintei Varvara” , cea mai mare biserică subterană din România. Scaunele din biserică sunt sculptate în sare iar acustica este una remarcabilă, astfel că în timpul slujbelor oficiate duminică sau în zilele de sărbătoare, atmosfera creată este una cu adevărat înălțătoare. Remarcabilă este și apariția chipului Sfintei Varvara încrustat pe unul din pereți, sfânta care este protectoarea minerilor.

    De asemenea, sculptura în sare “ Fecioara Măria cu Pruncul” a fost găsită într-o grămadă de bolovani din sare în formă originală, asupra căreia nu s-a intervenit decât la forma pruncului, care nu era bine definită. Această sculptură a apărut în visul unui localnic și găsită a doua zi motiv pentru care a fost expusă în Biserică pentru a fi văzută de toți cei care vizitează obiectivul.

Dacă te-am convins, REZERVĂ ACUM!

Vacanță liniștită în Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădetu - Pensiunea Ciprian 4*


Pentru toți cei care au nevoie de câteva zile de relaxare în mijlocul naturii. Pentru cei care vor să fie departe de aglomerația și forfota orașului sau atmosfera obositoare de la birou. Pe toți, cu mic și mare vă așteptăm în mijlocul naturii. Cu vizite, aventuri pe patru roți cu mașinile 4x4, trasee montane, natură neatinsă, bucate argeșene și un foc de tabără presărat cu povești și legende spuse și nespuse.

850 lei / sejur / persoană
Dacă te-am convins, REZERVĂ ACUM!
  • Pretul include
    • Transport clasificat;
    • 4 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun și cină);
    • Excursie 4x4 pe traseul sus menţionat;
    • Vizitele cuprinse în program;
    • Foc de tabără.
  • Reduceri copii
    • Copiii 0 – 7 ani au gratuitate la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii
    • Copiii 7 – 12 ani reducere 50 % la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii
    • Copiii peste 12 ani: plătesc tariful întreg si beneficiaza de pat suplimentar

Biserica Brădet

Necropola lui Mircea cel Bătrân, construită în anul 1397, important edificiu caracteristic arhitecturii vechi româneşti, Biserica Brădet este considerată primul monument construit în întregime de meşteri români, singurul din Ţara Românească integral păstrat de la începutul veacului al XV-lea.

Muzeul Etnografic Galeș

Reprezintă centrul cultural al localităţii, custodele celor mai valoroase şi emblematice elemente de tradiţie şi etnografie, de identitate istorică şi valoare culturală locală.

Mănăstirea Corbii de Piatră

Piatra, cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în ghidurile turistice. Cel mai vechi ansamblu de pictură din România.

Program


  • Ziua 1 - Duminca

    Ora 8:00 plecăm din București – stația de metrou Jiului, către Târgoviște unde vom face o scurtă oprire la Curtea Domnească (reprezintă unul din cele mai importante ansambluri de arhitectură din Țara Românească având o mare valoare istorică și artistică); apoi mergem către Mănăstirea Dealu (aceasta se numără printre cele mai remarcante edificii arhitectonice din țara noastră, înălțată
într-o perioadă de mare înflorire artistică – secolul al XVI-lea, biserica reflectă atât din punct
de vedere structural cât și sub aspectul plasticii decorative, aportul creator adus de meșterii autohtoni la promovarea arhitecturii românești).
Aprox. 1 oră / distanța 80 km.
Continuăm traseul spre Triunghiul Sacru al Munteniei, cele 3 temple dacice unde Sf. Apostol Andrei a început creștinarea geților: Mănastirea Cetățuia, Manăstirea Nămăești și Mănăstirea Corbii de Piatră. Vizităm Biserica Rupestră Cetățuia, situată în comuna Cetățeni, așezată în vârful unei creste stâncoase, la o altitudine de 880 de metri, de o asemănare izbitoare cu Schitul Meteora din Grecia, fiind considerată cea mai aspră sihăstrie românească. O legendă străveche spune că persoana care ajunge aici şi se roagă, îi vor fi îndeplinite trei dorinţe, însă aceste dorinţe trebuie chibzuite cu grijă. Pe cărarea de piatră ce coboară de la cruce se văd nişte urme de picior săpate în piatră, aceste urme misterioase, spune legenda, ar fi ale lui Negru-Vodă şi ale soţiei sale. Rugându-se să scape de urgia tătarilor, domnitorul ar fi cerut un semn că rugăciunea i-a fost auzită, astfel când coborau de pe vârful stâncii pe care s-au rugat, bolovanii din calea lor s-au topit sub paşii lor, semn că rugile le-au fost îndeplinite de Dumnezeu.
Aprox. 1 oră / distanța 52 km.
Ne continuăm drumul la Mausoleul Eroilor, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Edificiul este compus din două corpuri: unul orizontal, osuarul, unde în 31 de cripte sunt adăpostite osemintele a peste 2.300 de militari români și unul vertical, de forma unui turn cu foișor, spre care duce o scară în spirală.
Aprox. 10 minute / distanța 5 km.
Mănăstirea Nămăești
Biserica mânăstirii este săpată în piatră, în stânca muntelui, este considerată monument istoric din secolul al XIV-lea. O altă legendă a locului ne povestește despre ctitorul anonim al bisericii: un
cioban care păștea oile prin partea locului, ajungând în dreptul stâncii unde urma să fie sapată biserica, face un popas lângă această piatra mare, râmânând cu turma de oi peste noapte. Ciobanului i s-a arătat în vis Maica Domnului care i-a spus: “Scoală-te, sapă sub tine și vei găsi o icoană într-o bisericuță de piatră, aici vei face tu biserică în cinstea și slava ”Intrării în Biserică a Sfintei Fecioare Maria”, izvor de viată și de tămăduire”. Trezindu-se din acest vis ciobanul începu să sape cu râvnă și după trei zile și trei nopți dădu de o bisericuță de piatră, în formă de peșteră, cu icoane și odoare bisericești. Astfel, această legendă spune că icoana visată de cioban – Icoana cu Maica Domnului se află în partea stângă a Mânăstirii Nămăiești și este făcătoare de minuni.
Aprox. 20 minute / distanța 5 km.
SERVIREA PRÂNZULUI – CÂMPULUNG (opțional)
Vizităm apoi Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung,aceasta reprezintă cel mai important ansamblu monastic din Muscel. A fost ctitorită în anul 1215, prin tradiţie de Radu Negru Voievod. A fost rezidită de Basarab I şi fiul său, Nicolae Alexandru; reclădită de Matei Basarab (1635-1636) când devine mănăstire şi sub Grigorie Dimitrie Ghica (după 1827).
Legendă şi mit, dar şi realitate istorică, fortificaţiile datate de la jumătatea secolului al XIV-lea sunt realizate sub forma unui val de pietriş şi bolovani de 9 m lăţime, înconjurat de un şanţ adânc de 2,5 m plin cu apă. Palatul Domnesc a fost nucleul în jurul căruia s-au adăugat pe parcurs toate celelalte construcţii ce vor forma Sfânta Mănăstire.
Aprox. 20 minute / distanța 8 km.
Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădet
Aprox. 1 oră / distanța 43 km.

  • Ziua 2 - Luni

    SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00

    Ora 11.00 – plecăm în excursia montană cu mașinile 4X4 (aprox. 3 ore/distanța 30km) pe următorul traseu:

    Biserica Brădet (necropola lui Mircea cel Bătrân, construită în anul 1397), important edificiu caracteristic arhitecturii vechi româneşti, Biserica Brădet este considerată primul monument construit în întregime de meşteri români, singurul din Ţara Românească integral păstrat de la începutul veacului al XV-lea. Sub raport arhitectural, biserica este considerată cea mai veche prelucrare locală a planului triconc cu turla pe naos, reluând procedeele constructive de la Biserica Mare a Coziei. Aceasta a fost pictată în anul 1700, fost schit de călugări pânâ la 1800, după care a rămas a fi Biserică de Mir. Lângă biserică găsim Muzeul parohial care are o vechime de peste 50 ani, unde putem vedea pietre din epoca de piatră și unelte din epoca bronzului, cărți în limba slavonă și obiecte de cult folosite în perioada în care era schit de călugări. Există o ladă de zestre din anul 1745 cu obiecte donate de săteni de-a lungul timpului, dintre care putem admira opinci de lemn și fier, unul dintre cele 5 ulcioare cu tradiție de nuntă din Româniași obiecte de cult.

    Continuăm cu vizitarea Schitului de Călugări Sf. Nectarie. Finalizarea construcţiei a avut loc chiar în ajunul hramului de toamnă, al Sfântului Ierarh Nectarie Tămăduitorul, în anul 2005. La sărbătoarea acelui hram a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina (mănăstire înfiinţată de însuşi Sfântul, ce adăposteşte cinstitele sale moaşte).

    În icoana hramului schitului, Sfinţii Nectarie şi Ioan Înaintemergătorul Domnului sunt zugrăviţi umăr lângă umăr. Alăturarea lor nu este deloc nepotrivită: zelul misionar, propovăduirea pocăinţei, a Adevărului, a Sfintei Treimi, a bunei-cuviinţe i-a înflăcărat pe amândoi sfinţii; iar liniştea pustniceştilor sălaşuri, dulceaţa nopţilor de rugăciune, a neîncetatei chemări a Domnului, a curăţiei feciorelnice, a înfrânării, a neagonisirii, a suferinţei i-a înveşmântat cu haina luminoasă a cuvioşiei pe Sfinţii Nectarie şi Ioan, deopotrivă.

    Muzeul Etnografic Galeș – reprezintă centrul cultural al localităţii, custodele celor mai valoroase şi emblematice elemente de tradiţie şi etnografie, de identitate istorică şi valoare culturală locală. Casa Muzeu a fost ridicată într-o clădire proprie, prin munca sătenilor, fiind concepută special cu această destinaţie pentru a rămâne ca un model de casăţărănească din Galeşul secolelor XIX – XX.

    Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Corbii de Piatră, care deține două altare și cea mai veche rupestră originală din țară si este cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaş de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în mai toate ghidurile turistice, asta şi pentru că aici este şi cel mai vechi ansamblu de pictură din România.

    Legenda spune că Mormântul ultimului URIAȘ de piatră– Maximus era obosit și plin de răni adânci. Războiul în care se hotărâse să îi ajute pe dacii lui îi secătuise și ultimele puteri. Frații lui fuseseră uciși cu toții iar acum, singur și chinuit de durere, se așezase pe un vârf de stâncă gălbuie ca să își limpezească gândurile. Era înalt, neobișnuit de înalt, trei daci suiți unul peste altul, abia îi ajungeau la umeri. Dușmanii îl căutau, deodată o lumină puternică îl învălui, apucă să audă o bubuitură puternică și să vadă peretele de piatră din spatele său topindu-se și prinzându-l răsucit în el. Așa a pierit Maximus, ultimul din neamul său hyperborean, in liniște, pustiu, peste secole, praf… Într-o bună zi, peretele de nisip din fundul curții mamei Uța lasă la vedere trupul pietrificat al unui om mare…. maaaare. Bătut de vânt și ploi, nisipul din jurul piciorului și al mâinii cădea mereu iar trupul gigantic ieșea tot mai mult din perete. În alta azi capul îi căzu în iarbă. Un grup de cercetători a venit să ia probe din el și dusi au fost. Rezultatele nu le-a mai aflat nimeni niciodată. Astăzi, întins într-o poziție chinuită, uriașul Maximus își așteaptă vizitatorii. 

    Povestea Căsuței Albastre

    În curtea mamei Uța, Dumnezeu a frământat lutul și cerul, zidind din ele chipuri materiale, legende, o casă albastră, de poveste, și o ființă fragilă, curată și smerită, care a trăit cu simplitatea firească a țăranului conștient că este parte responsabilă în creație. Apoi, le-a înveș­mântat pe toate în frumusețe nealterabilă, ca să rămână niciodată pe deplin pătrunse. Adică taină, chemare continua, nevoie perpetuă de revenire și mărturisire liberă a frumuseții Lucrării Lui.

    Ne îndreptăm către Păstrăvăria Nucșoara, de unde putem cumpăra păstrav proaspăt, facem o oprire la Lacul Învârtita, despre care cunoaștem faptul că este cel mai mai mare lac carstic format pe gips (sulfurat de calciu) din România, format în secolul al XIX-lea. Situat la o altitudine de 780 m, lacul are o suprafaţă de 2,2 hectare şi o adâncime de cinci metri. Este considerat un important monument al naturii patriei noastre, care face parte din rezervaţia naturală Măgura – Nucşoara, împreună cu brazii din partea de estică a localităţii.

    ÎNTOARCEREA ȘI SERVIREA PRÂNZULUI (opțional) la RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădet

    După ce ne-am delectat papilele gustative, plecăm către Rezervația Naturală Cheile Vâlsanului (unde se găsește peștele Asprete, o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani), ne oprim la izvorul de apă sulfuroasă cu proprietăti terapeutice și ne continuăm drumul către minunata Cascada Vâlsan. Aici avem de admirat o suprafață de 8-9 km de peisaje, o adevărată frumusețe sălbatică fiind străbătută de apele râului Vâlsan ce izvorăște de sub Vf. Moldoveanu, iar la ieşirea din Cheile Vâlsanului, spre amonte este o poiană însorită, Poiana Vâlsanului, unde în fiecare an nenumăraţi turişti îşi instalează corturile pe perioada concediilor.

    Continuăm excursia spre Platoul Poeni și Barajul Vâlsan.

    Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI + organizarea unui foc de tabără înainte de odihnă – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădet.

    Aprox.  3-4 ore / distanța 40 km.

  • Ziua 3 - Marti

    SERVIREA MICULUI DEJUN – 8.00-10.00

    Ora 11.00 – plecăm către Ocnele Mari unde vom putea vizita una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră şi anume Salina Ocnele Mari. Datorită apelelor clorosodice și iodurate, secondate de nămolul sapropelic (formate deasupra masivului) ce reprezintă o sursă de sănătate prin proprietățile lor terapeutice, pe la 1812, s-au deschis primele stabilimente de tratament folosind apa sărată dintr-o fostă gură de ocnă – Balta Roșie – adâncă de 120 m. Aceste ape în combinație cu nămolul sapropelic tratează reumatismul, afecțiunile ginecologice și afecțiuni ale sistemului osos la copii. În prezent, stațiunea continuă să funcționeze în sezonul călduros. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, un restaurant, magazine de suveniruri, baruri, câte un teren de fotbal, de baschet şi de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii.

    Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, având o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri. Exploatarea sării s-a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare).

    SERVIREA PRÂNZULUI (opțional)–în cadrul restaurantului aflat în salină.

    Aprox.  6 ore / distanța 80 km.

    După vizitarea salinei pornim către Cozia unde vom vizita Mănăstirea Cozia (cunoscută la început sub numele de „Mânăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de „Mânăstirea Cozia”, după muntele din vecinătate).

    Ne îndreptăm către CAZARE ȘI SERVIREA CINEI – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4* – Rezervația Naturală Valea Vâlsanului – Brădet.

    Aprox.  5 ore / distanța 120 km.

  • Ziua 4 - Miercuri

    Timp liber la dispoziţia oaspeţilor, pentru plimbare, relaxare in aer liber, plaja etc.

    Mic dejun, Pranz (opțional) si Cina – RESORT CARPATIA – PENSIUNEA CIPRIAN 4*

  • Ziua 5 - Joi

    8.00-10.00 Mic dejun 

    11.00 – 12.00  Plecăm cu autocarul (aprox. 1 oră /distanța 60 km) către București, vizitând pentru început Barajul Vidraru. 

    Urmează să vedem un loc încărcat de povești. Fie că vă plac sau nu legendele, fie că vă număraţi sau nu printre cei pentru care cetatea Poenari rămâne doar „adevăratul castel al lui Dracula”, fie că vi se pare sau nu flatant că cetatea i-a slujit drept inspiraţie lui Jules Verne atunci când a scris „Castelul din Carpaţi”, nu ezitaţi să vă abateţi măcar o dată pe la Cetatea Poenari din Arefu (vizitarea este disponibila doar in cazul in care cetatea este deschisa – a se confirma pe loc in ziua excursiei).

    Cetatea este situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului. Inițial, pe vremea lui Negru Vodă, a fost construit un singur turn, apoi construcția a fost dezvoltată în scop de refugiu sau punct de observație de către Vlad Țepeș, adăugându-i-se turnuri, ziduri și dependințe. Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor. Legenda spune că, Vlad Țepeș, fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în această cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutîndu-și astfel urmăritorii (dacă este deschisă, o putem vizita).

    Vizităm MănăstireaCurtea de Argeș – Legenda Mesterului Manole de care este legat numele mănăstirii Curtea de Argeș, spune că domnitorul tocmise pe cei mai mari meșteri pentru a ridica lăcașul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se dărâma noaptea.

    SOSIRE:  București tarziu după-amiaza.

Alege cea mai bună ofertă

Vacanță la munte!
 
La Resort Carpatia - Pensiunea Ciprian 4* 

Pe Argeş în jos, Pe un mal frumos... Pentru cei care caută momente de relaxare, pentru liniștea și calmitatea munților, foșnetul frunzelor și șuieratul vântului... Resort Carpatia - Pensiunea Ciprian 4* te așteaptă să petreci 5 zile în Rezervația Naturală Valea Vâlsanului, între Curtea de Argeș și Transfăgărășan.

850 lei / sejur / persoană
Dacă te-am convins, REZERVĂ ACUM!

Alege cea mai bună ofertă

*În cel mai scurt timp un consultant de turism te va contacta pentru mai multe detalii!

Share by: